Hvor mye koster Axofinans

Juster skyveknappene for å se hvordan lånebeløp, løpetid og renten påvirker månedskostnaden.

10 000 kr
12 mån
7 %
Kostnader
 • Rentekostnad 0,00 kr
 • Gebyrer 1 990,00 kr
 • Totalkostnad 0,00 kr
 • Månedlig kostnad 0,00 kr
Lånet koster totalt 0,00 kr etter et rentefradrag på 0,00 kr. I løpet av 0 måneder betyr det at månedskostnaden blir 0,00 kr.
Eksempelet over er kun ment som en demonstrasjon av lånekostnadene hos Axofinans og må ikke oppfattes som et tilbud. Det er alltid vilkårene som presenteres på utlånerens hjemmeside som gjelder.

Hvor bra er Axofinans sammenlignet med konkurrentene?

Kostnader
Ikke bra Axofinans tilbyr renter i størrelsesorden 6,90 - 23,40 % Et lån på 25.000 kroner i 1 pr koster minst 3 715 kr
Antall banker
Bra Axofinans er en lånemegler og tilbyr ikke lån selv. Du kan få lånetilbud fra inntil 20 banker ved å sende én søknad til Axofinans.
Antall godkjenninger
Suveren En høy andel Lånene.no-brukere har fått godkjent sine lånesøknader hos Axofinans sammenlignet med andre tilbydere.
Brukervurdering
Ikke bra Karakteren er basert på 0 vurderinger fra kunder av Axofinans. Den gjennomsnittlige karakteren er 0,00 av 5.
Kundeservice
God Denne er basert på tilgjengeligheten på kundeservice. Axofinans har åpent 7 dager i uken.
Samlekarakter
Bra Dette er en summering av alle vurderingene over.

Fordeler

 • Større mulighet for å få lån med lav rente.
 • Rask utbetaling av lån med BankID.
 • Kan hjelpe hvis du har betalingsanmerkning.

Ulemper

 • Høy aldersgrense for å søke om lån.

Om Axofinans

Axo Finans er en av landets desidert største lånemeglere. At selskapet er en lånemegler, og ikke en bank, betyr at det formidler lån fra bankene til deg som lånekunde. Måten det gjør det på, øker mulighetene for at du får låne penger og at renten blir så lav som mulig. Mer om dette snart.

Axo Finans ble opprettet som et eget selskap allerede i 2008. I skrivende stund har det kontorer i alle de nordiske landene og hjelper hundretusenvis av mennesker hvert år med å sammenligne lån. Selskapet eier også den norske tjenesten Defero. Når du oppretter en konto her, kan du sjekke hvilken kredittscore du har og hvilken rente du kan forvente å få når du skal låne penger.

Når du sender lånesøknaden din til selskapet, ber den inntil 24 banker om å gi deg et lånetilbud. Bankene må dermed konkurrere om å gi deg den laveste renten på lånet. Derfor kan flere av dem komme til å strekke seg litt lenger for å kapre deg som kunde. Du kan kanskje få en rente på lånet som er lavere enn hva du klarer å skaffe på egenhånd.

Dette er noen av bankene Axo Finans inviterer til lånekonkurransen:

 • Bank Norwegian.
 • Santander Consumer Bank.
 • Komplett Bank.
 • Nordea.
 • Nordax Bank.

Om det koster noe ekstra å bruke Axo Finans? Nei, selskapet jobber gratis for lånekundene. I stedet er det bankene som betaler for hver ny kunde de får. En annen viktig fordel med å bruke selskapet er at du sparer tid. I stedet for at du må sende 24 forskjellige søknader selv, holder det med å sende én søknad til Axo Finans.

Lånetilbud og vilkår

Axo Finans kan hjelpe deg med å sammenligne og skaffe to lånetyper:

Begge lånetypene er fritatt fra kravet om pant. Du slipper altså å stille med en bolig eller eiendeler som sikkerhet for lånene.

Et forbrukslån kan du bruke på nesten hva du vil. Bryllup, reiser, shopping, oppussing og uventede utgifter, for eksempel.

Da er det annerledes med refinansieringslån. Slike lån brukes på å erstatte gjeld du allerede har, slik som å samle flere smålån og kanskje kredittkortgjeld i et stort lån.

Her er andre forskjeller på de to lånetypene:

 1. Lengste nedbetalingstid på et forbrukslån er 5 år.
 2. For et refinansieringslån kan løpetiden være på hele 15 år.

Krav

Skal du sende lånesøknaden din til Axo Finans, er det flere krav du må være forberedt på å innfri:

 • Du må være 23 år eller eldre.
 • Alle lånesøkere må ha en inntekt som det skattes av.

Det kan ikke være registrert en inkassosak på deg når du søker. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger. Har du en anmerkning eller inkassosak, må dette ut av verden før du kan søke. Du må med andre ord betale det du skylder først. (En betalingsanmerkning forsvinner automatisk etter 4 år hvis du ikke gjør opp for deg). Et alternativ kan være å søke om lån sammen med en kausjonist.

Oppå kravene fra Axo Finans, kommer kravene fra norske myndigheter. I Utlånsforskriften står det, blant annet:

 • At du ikke kan ha en sammenlagt gjeld som er større enn 5 ganger årsinntekten din før skatt.
 • At du og økonomien din skal tåle en fremtidig renteøkning på 3 %.

Slik søker du

En av de største fordelene med å bruke en lånemegler som Axo Finans, er at det holder å fylle ut én søknad som blir vurdert av 24 banker. Det tar allikevel litt tid å gjøre klar søknaden, men også her kan du spare tid hvis du forbereder deg litt.

I søknadsskjemaet skal du, blant annet, fortelle Axo Finans hva du tjener i året og hvor stor gjelden din er. Dette er informasjon som du finner på lønnslipper og i skattemeldingen. Det er lurt å finne frem disse før du starter utfyllingen.

Alle som jobber for seg selv, slik som frilansere, vil finne nødvendig informasjon i næringsoppgaven eller i et regnskap, for eksempel.

Merk deg at enkelt av bankene Axo Finans jobber med, også kan be om at du sender inn kopier av dokumentene over.

Dette er hva som skjer, fra at du søker til at du (forhåpentligvis) mottar lånet:

 1. Du fyller ut søknadsskjemaet og sender det inn.
 2. Axo Finans sender kopier av søknaden til samarbeidsbankene.
 3. Bankene vurderer søknaden og sender lånetilbud til Axo Finans.
 4. Du får se alle tilbudene og blir nå bedt om å sammenligne lånene.
 5. Sannsynligvis takker du ja til det billigste lånet og nei til resten.

Når du har plukket ut en vinner, gjenstår bare signering av låneavtalen før du mottar lånet. Dette er noe du vanligvis kan gjøre med BankID. Etter at banken har mottatt signaturen din, betaler den ut pengene:

 1. Har du søkt om forbrukslån, får du vanligvis pengene på konto etter 1–3 arbeidsdager.
 2. Er det et refinansieringslån du har fått, betaler banken pengene direkte til dem du har lån eller gjeld hos.

Bankene som er med i konkurransen om å gi deg det billigste lånet, bruker kredittvurdering for å finne ut om du skal få lån og hva renten skal bli. Slike kredittsjekker er obligatoriske for alle som vil låne penger og ender med at du får en kredittscore. Jo høyere denne poengsummen er, desto større muligheter har du for å få lån. Den har også mye å si for hvor lav rente du får på lånet.

Du kan få lån, selv om du har en lav kredittscore. Du kan, for eksempel, ta opp lån sammen med en medlåntaker. Medlåntakeren er en person som deler ansvaret for lånet med deg. Det vil være positivt for lånesøknaden hvis hun eller han har inntekt og lite gjeld.

Support og sikkerhet

Det er både enkelt og trygt å be Axo Finans om hjelp med å sammenligne lån. Nettsidene er beskyttet med en kryptering som storselskapet Amazon er ansvarlig for. Det betyr at alle personopplysninger du deler med den norske lånemegleren håndteres på en måte som gjør det tilnærmet umulig for andre å misbruke den.

Axo Finans er også en tilgjengelig lånemegler. Du kan sende epost til selskapets kundebehandlere når som helst. I tillegg kan du ringe kundeservice på dagtid, også i helgene. Alle lånesøkere kan logge inn på egne kundesider med BankID for å sjekke status på lånesøknadene.

Oppsummering

Axo Finans er en av Norges største og beste lånemeglere. At selskapet samarbeider med så mange som 24 banker, øker mulighetene for at du får lån og at renten blir så lav den kan bli. Er du 23 år, eller eldre, har inntekt og ingen betalingsanmerkninger, kan du be om hjelp til å skaffe et forbrukslån eller et refinansieringslån uten sikkerhet.

Selskapets tidligere kunder er svært fornøyde med jobben Axo Finans gjør. Megleren har fått 4,8 av 5 mulige stjerner på Trustpilot.no. Mer enn 4.000 kunder har gitt en vurdering av megleren.

Åpningstider Stengt

 • Mandag 08:00 - 21:00
 • Tirsdag 08:00 - 21:00
 • Onsdag 08:00 - 21:00
 • Torsdag 08:00 - 21:00
 • Fredag 08:00 - 21:00
 • Lørdag 10:00 - 16:00
 • Søndag 10:00 - 16:00

Selskapsinformasjon

 • Selskapsnavn Axo Finans AS
 • Org. nr. 998 543 320
 • Adresse Fridtjof Nansens Plass 5
 • Sted 0160 Oslo
 • Telefon 22 86 74 00
 • Epost kundeservice@axofinans.no

Dette synes våre brukere om Axofinans

  Skriv en vurdering

  Andre tilbud fra Axo Finans AS