Hvor mye koster Zensum

Juster skyveknappene for å se hvordan lånebeløp, løpetid og renten påvirker månedskostnaden.

20 000 kr
12 mån
5 %
Kostnader
 • Rentekostnad 0,00 kr
 • Gebyrer 1 215,00 kr
 • Totalkostnad 0,00 kr
 • Månedlig kostnad 0,00 kr
Lånet koster totalt 0,00 kr etter et rentefradrag på 0,00 kr. I løpet av 0 måneder betyr det at månedskostnaden blir 0,00 kr.
Eksempelet over er kun ment som en demonstrasjon av lånekostnadene hos Zensum og må ikke oppfattes som et tilbud. Det er alltid vilkårene som presenteres på utlånerens hjemmeside som gjelder.

Hvor bra er Zensum sammenlignet med konkurrentene?

Kostnader
Ikke bra Zensum tilbyr renter i størrelsesorden 4,90 - 24,90 % Et lån på 25.000 kroner i 1 pr koster minst 2 375 kr
Antall banker
Bra Zensum er en lånemegler og tilbyr ikke lån selv. Du kan få lånetilbud fra inntil 14 banker ved å sende én søknad til Zensum.
Brukervurdering
Ikke bra Karakteren er basert på 0 vurderinger fra kunder av Zensum. Den gjennomsnittlige karakteren er 0,00 av 5.
Kundeservice
God Denne er basert på tilgjengeligheten på kundeservice. Zensum har åpent 5 dager i uken.
Samlekarakter
Bra Dette er en summering av alle vurderingene over.

Fordeler

 • Å bruke Zensum sparer deg for tid.
 • Du kan få inntil 15 lånetilbud.
 • Lånerenten kan bli lavere.

Ulemper

 • Færre banker enn de største meglerne.

Om Zensum

Zensum er en norsk lånemegler. Selskapet er heleid av svenske Zensum AB, som har hjulpet mennesker med å skaffe billige lån siden starten i 2013. Det norske datterselskapet så dagens lys i 2017.

Zensums motto er «Ingen dårlige lån». I dette ligger et ønske om å hjelpe lånekunder med å skaffe billige og gode lån. Selskapet gjør dette ved å invitere en rekke banker til en utlånskonkurranse. Bankene kjemper om å tilby de beste betingelsene og den laveste renten. Vinneren er banken som slår de andre på begge områdene.

I Norge samarbeider Zensum med 15 forskjellige banker. Det betyr at når du sender én søknad til Zensum, kan inntil 15 banker gi deg et tilbud om lån i retur. Det er allikevel ikke uvanlig at én eller flere banker avstår fra å delta i konkurransen. Grunnen er at bankene har ulik praksis for behandling av søknader og innvilgelse av lån.

Det er gratis for deg som lånekunde å bruke Zensums tjenester. Selskapet mottar penger av bankene for hver ny kunde de mottar. Allikevel blir ikke lånene dyrere.

Lånetilbud og vilkår

Zensums primære lånetilbud består av to lånetyper:

 • Forbrukslån i størrelsesorden 20.000–600.000 kroner.
 • Refinansieringslån i samme størrelsesorden.

Begge lånetypene hører hjemme under paraplyen lån uten sikkerhet. Du slipper med andre ord å pantsette boligen eller ting du eier for å få det. Vel og bra, men ulempen er at renten vanligvis er høyere enn på for eksempel boliglån. Årsaken er at lån uten sikkerhet innebærer en større risiko for bankene enn hva lån med sikkerhet gjør.

Et forbrukslån gir deg penger du kan bruke på stort sett hva du vil. Banken som gir deg lånet, har lite eller ingenting den skal ha sagt angående formålet med lånet. De fleste som tar opp slike lån bruker det på shopping, oppussing, reiser eller kjøp av bil. Lengste nedbetalingstid på forbrukslån, er 5 år.

Et refinansieringslån uten sikkerhet minner om forbrukslån, men det er forskjeller også. Du kan bare bruke lånet på å bytte ut gammel og dyrere gjeld. I tillegg har det en maksløpetid på 15 år. Det er nedbetalingstiden på gjelden du vil bytte ut som avgjør hvor lenge du kan ha lånet. I tillegg har refinansieringslån vanligvis en litt lavere rente enn vanlige forbrukslån.

Noen av Zensums samarbeidsbanker tilbyr også boliglån. Dette er allikevel ikke ordinære boliglån. Lånene som tilbys, er først og fremst såkalte omstartslån eller andreprioritetslån. Disse lånetypene har en rente som ofte ligger 2–3 prosentpoeng over gode boliglånsrenter. Lånene er tiltenkt mennesker som trenger hjelp til å komme seg ut av et økonomisk uføre.

Krav

For å få hjelp av Zensum til å finne et godt og billig lån uten sikkerhet, må du innfri disse kravene:

 • Aldersgrensen for å søke om lån er 25 år.
 • Ha bodd på en folkeregistrert adresse i Norge i minst ett år.
 • Tjene minst 200.000 kroner i året før skatt.
 • Søkere kan ikke ha registrerte inkassosaker eller betalingsanmerkning.

I tillegg vil alle bankene som deltar i utlånskonkurransen sjekke at du oppfyller myndighetenes utlånskrav, som er oppgitt i utlånsforskriften. Der står det, blant annet, at du ikke kan ha en totalgjeld som er større enn 5 ganger årsinntekten din før skatt. Bankene må også regne på om du tåler en renteoppgang på 3 % fra dagens nivå.

Slik søker du

En av de største fordelene med å bruke lånemeglere som Zensum er at det holder å sende én lånesøknad for å få lånetilbud fra flere banker. Dette hjelper når du skal sammenligne lånevilkår og renter. Her er hva du bør gjøre før du sender en søknad:

 • Finne frem skattemeldingen og nye lønnslipper.
 • Jobber du som selvstendig næringsdrivende eller frilanser, bør du lete frem næringsoppgaven.
 • Skal du søke om refinansieringslån, er det lurt å finne låne- og kredittkortavtaler.

I tillegg lønner det seg å ha BankID. De fleste bankene vil at du signerer låneavtalen med BankID, selv om noen få også tar til takke med brev i posten.

Når alt er klart, er det bare å fylle ut søknaden. Start med å åpne Zensums nettsider på PC-en eller telefonen:

 1. Du kan klikke på knappen hvor det står «Til søknaden» lenger opp.
 2. Fyll ut søknadsskjemaet, noe som tar 10 til 20 minutter.
 3. Send inn søknaden og vent på svar.

Når Zensum mottar søknaden, sendes den videre til bankene. Hver enkelt bank ber nå om at det gjøres en kredittvurdering av deg. Resultatet av kredittsjekken hjelper bankene med å avgjøre om du skal få lån og til hvilken rente. Etter 1–3 dager har bankene gitt sitt svar til Zensum.

Nå er din oppgave å velge det beste og billigste lånet, samt signering av låneavtalen. Har du søkt om et forbrukslån, dukker pengene opp på konto etter maks 3 arbeidsdager. Har du bedt om et refinansieringslån, sørger banken du har lånt av for en direkteutbetaling av pengene til dem du har gjeld.

Husk at de fleste av bankene Zensum samarbeider med, tillater at du søker om lån sammen med en annen person. Å gjøre dette, øker mulighetene for å få et positivt svar og at renten blir lavere.

Support og sikkerhet

Zensum har flere kunderådgivere som kan hjelpe deg med lånesøknaden. Disse kan du treffe på telefon på alle hverdager. Telefonsupport er stengt i helgene, men du kan sende en epost når som helst. Så snart Zensum har funnet et lån til deg som du takker ja til, er det banken som har gitt deg lånet du skal ha kontakt med.

Alle nettsidene på Zensum.no er krypterte. Du kan fint dele personlig informasjon med selskapet uten å bekymre deg for at den havner på gale hender. Selskapet lever også opptil europeiske personvernlover. Du har, for eksempel, god kontroll på hvilke informasjonskapsler selskapet skal få plassere på enheten din.

Zensum har også en offisiell profil på Trustpilot.no. I skrivende stund (høsten 2022) har nesten 2.000 nordmenn anmeldt selskapet. 99 % av anmeldelsene er positive eller svært positive.

Oppsummering

Zensum er en middels stor lånemegler som kan hjelpe deg med å skaffe billigere lån uten sikkerhet, først og fremst forbrukslån eller refinansieringslån. Det er gratis å be Zensum om å sammenligne lån og i beste fall kan du få lånetilbud fra 15 banker når du sender én søknad.

Alle som har bodd i Norge i minst ett år, og som er over 25 år, kan søke om lån. Inntektskravet starter på 200.000 kroner i året før skatt.

Åpningstider Stengt

 • Mandag 09:00 - 19:00
 • Tirsdag 09:00 - 19:00
 • Onsdag 09:00 - 19:00
 • Torsdag 09:00 - 19:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lørdag -
 • Søndag -

Selskapsinformasjon

 • Selskapsnavn Zensum AS
 • Org. nr. 917983348
 • Adresse Arbins gate 2
 • Sted 0253 Oslo
 • Telefon 23965200
 • Epost kundeservice@zensum.no

Dette synes våre brukere om Zensum

  Skriv en vurdering