Hvor mye koster Motty

Juster skyveknappene for å se hvordan lånebeløp, løpetid og renten påvirker månedskostnaden.

25 000 kr
12 mån
5 %
Kostnader
 • Rentekostnad 0,00 kr
 • Gebyrer 0,00 kr
 • Totalkostnad 0,00 kr
 • Månedlig kostnad 0,00 kr
Lånet koster totalt 0,00 kr etter et rentefradrag på 0,00 kr. I løpet av 0 måneder betyr det at månedskostnaden blir 0,00 kr.
Eksempelet over er kun ment som en demonstrasjon av lånekostnadene hos Motty og må ikke oppfattes som et tilbud. Det er alltid vilkårene som presenteres på utlånerens hjemmeside som gjelder.

Hvor bra er Motty sammenlignet med konkurrentene?

Kostnader
God Motty tilbyr renter i størrelsesorden 4,90 - 26,90 % Et lån på 25.000 kroner i 1 pr koster minst 1 225 kr
Antall banker
Bra Motty er en lånemegler og tilbyr ikke lån selv. Du kan få lånetilbud fra inntil 20 banker ved å sende én søknad til Motty.
Brukervurdering
Ikke bra Karakteren er basert på 0 vurderinger fra kunder av Motty. Den gjennomsnittlige karakteren er 0,00 av 5.
Kundeservice
God Denne er basert på tilgjengeligheten på kundeservice. Motty har åpent 5 dager i uken.
Samlekarakter
Bra Dette er en summering av alle vurderingene over.

Fordeler

 • Øker mulighetene for å få lån med lav rente.
 • Raskere låneutbetaling med BankID.
 • Hjelper søkere med betalingsanmerkning.

Ulemper

 • Utbetaling av lån kan ta litt lenger tid.

Om Motty

Motty er en av landets eldste lånemeglere. Selskapet har formidlet lån fra norske banker siden 1985, først som MarkedsService, deretter som Telefinans og til slutt Motty. Selskapet er også en av Norges største lånemeglere. Det har 20 banker på kontaktlisten. Alle inviteres til å konkurrere om å gi deg lavest rente når du søker om lån via Motty.

En lånemegler er nemlig ingen bank. I stedet formidler megleren lån fra bankene til deg som lånekunde, uten at det koster noe ekstra. Faktisk kan Motty kanskje skaffe deg enda billigere lån enn hva du klarer på egenhånd. Grunnen er konkurransen bankene imellom.

Når du sender lånesøknaden din til Motty, ber det inntil 20 banker om å komme med sitt beste lånetilbud til deg. Ettersom bankene vet at de konkurrerer med andre banker om å få deg som lånekunde, kan flere av dem ta i litt ekstra og kneppe av ytterligere et par hakk på rentestigen. Resultatet kan bli at du ender opp med et lån som har en så lav rente som mulig.

Dette er noen av bankene Motty inviterer til sine lånekonkurranser:

 • Ikano Bank
 • Komplett Bank
 • Lea bank
 • Nordax Bank
 • Santander Consumer Bank

Fordelen med lånemeglere som Motty er at du sparer tid. Du sender én søknad for å få inntil 20 lånesøknader i retur. Det er også gratis. Det er bankene som betaler Motty for å skaffe dem nye kunder.

Lånetilbud og vilkår

Mottys lånetilbud domineres av to typer lån:

I tillegg kan selskapet hjelpe deg med å skaffe refinansieringslån med pant i en bolig du eier. Vi skal komme tilbake til dette.

Både forbrukslånet og refinansieringslånet er lån uten sikkerhet. Du slipper med andre ord å stille med eiendom du eier, eller eiendelene dine, som pant for lånet. Det er også noen forskjeller på lånetypene:

 • Forbrukslån kan vare i 5 år, refinansieringslån kan vare i 15 år.
 • Forbrukslånet kan brukes på nesten hva som helst.
 • Refinansieringslånet må brukes som erstatning for annen gjeld eller samling av gjeld.

I tillegg til lånetypene over, kan Motty hjelpe til med å skaffe refinansieringslån med sikkerhet i en bolig du eier. Det finnes to varianter av denne lånetypen:

 1. Banken overtar det eksisterende boliglånet og lar deg øke det slik at du kan refinansiere annen gjeld.
 2. Banken oppretter et nytt lån som deler boligens sikkerhet med det originale boliglånet. Slike lån kalles andreprioritetslån.

Motty samarbeider med flere spesialbanker om å tilby refinansieringslån med boligen som pant. Disse bankene er kjent for å bruke en litt høyere rente på sine boliglånsvarianter enn vanlige banker. Grunnen er at spesialbankene ikke vegrer seg for å hjelpe mennesker med betalingsvansker. Har du betalingsanmerkning, for eksempel, er det allikevel mulig å få lån i en av disse bankene.

Krav

Ønsker du å be Motty om hjelp til å skaffe et lån, må du oppfylle flere krav:

 • Du må være 23 år eller eldre.
 • Inntekten din må være minst 230.000 kroner i året før skatt.
 • Du må også ha bodd i og skattet til Norge i minimum ett år før du søker.

Utover dette må du oppfylle kravene i utlånsforskriften. Du kan, blant annet, ikke ha mer gjeld enn 5 ganger årsinntekten din før skatt. Du må også tåle en fremtidig renteøkning på 3 %.

Ønsker du et forbrukslån eller refinansieringslån uten sikkerhet, kan du ikke ha betalingsanmerkning. Har du én eller flere anmerkninger kan du søke om et refinansieringslån med sikkerhet i stedet, så lenge du eier din egen bolig.

Slik søker du

Uansett hvilket lån du ønsker hjelp av Motty til å skaffe, starter prosessen med at du fyller ut et digitalt søknadsskjema på selskapets nettsider. Her skal du, blant annet, oppgi hvor mye du tjener og hvor mye gjeld du har. Derfor kan det være lurt å finne frem lønnslipper, skattemeldingen og låneavtaler før du starter utfyllingen.

Jobber du for deg selv eller er frilanser? Da kan du finne en del av informasjonen du trenger i næringsoppgaven som du leverte sammen med skattemeldingen.

Det er også bra å ha BankID når du ber Motty om hjelp, vi skal komme tilbake til hvorfor.

Når du er klar, kan du trykke på knappen merket med «Til søknaden». Den tar deg til Mottys nettsider. Dette er søknadsprosessen, kort fortalt:

 1. Du fyller ut søknadsskjemaet så nøyaktig som mulig og sender det inn.
 2. Motty mottar søknaden og lager en lånekonkurranse mellom samarbeidsbankene.
 3. Hver enkelt bank vurderer lånesøknaden og gir Motty beskjed om avgjørelsen.
 4. Motty varsler deg om hvilke lånetilbud som er tilgjengelig.
 5. Du sammenligner tilbudene og velger det som passer deg best.

Hele prosessen tar ikke mer enn et par arbeidsdager på det meste. Når du har bestemt deg for hvilket lån du velger, signerer du låneavtalen med BankID og venter på at pengene dukker opp på konto. De viser seg vanligvis 1–3 dager senere.

Dette gjelder riktignok ikke refinansieringslån. De fleste bankene som tilbyr denne lånetypen, enten det er med eller uten sikkerhet, sender pengene direkte til dem du har gjeld hos (kreditorene dine). Du slipper altså å betale gjelden selv.

Når bankene vurderer lånesøknaden din, ber de kredittopplysningsbyråer om å gjøre en kredittsjekk av deg. En kredittsjekk ender med at du får en poengsum; en kredittscore. Jo høyere den er, desto større er muligheten for å få lån og for at renten blir lav.

Du kan påvirke lånemulighetene og renten på egenhånd, uten å gjøre noe med kredittscoren. Motty lar deg nemlig søke om lån sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker.

Support og sikkerhet

Det er trygt å sende en lånesøknad til Motty. Alle nettsidene på Motty.no er krypterte. Dette betyr at det er svært vanskelig for uærlige sjeler å stjele de personlige opplysningene dine.

Du kan både ringe Mottys kundebehandlere og sende epost. Eposter besvares raskt på hverdager. Kundesupport på telefon er tilgjengelig alle hverdager.

Oppsummering

Motty er en av landets eldste og største lånemeglere. Ber du selskapet om hjelp til å skaffe lån, kan du spare både tid og penger. Du kan søke om ordinære forbrukslån og refinansieringslån uten sikkerhet i størrelsesorden 25.000–600.000 kroner. Du kan også få hjelp med å skaffe refinansieringslån med pant i bolig. Den siste lånetypen er også tilgjengelig for mennesker med betalingsanmerkninger.

I skrivende stund har 60 tidligere lånekunder skrevet anmeldelser av Motty på Trustpilot.no. 97 % av anmelderne har gitt selskapet 4 eller 5 stjerner av 5 mulige. Kun 3 % har gitt selskapet én stjerne.

Åpningstider Stengt

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 16:00
 • Lørdag -
 • Søndag -

Selskapsinformasjon

 • Selskapsnavn Motty AS
 • Org. nr. 994110756
 • Adresse Storgata 3
 • Sted 1607 Fredrikstad
 • Telefon 69360666
 • Epost kundeservice@motty.no

Dette synes våre brukere om Motty

  Skriv en vurdering